Firenze

Muistellaan taas Italian reissua jolla yhtenä kohteena oli myös päivän visiitti Firenzeen. En ole ollenkaan suurkaupunki ihminen tykkään enemmän rauhallisista pienemmistä paikoista, mutta haluan toki käydä tutustumassa myös isompiin kaupunkeihin ja tällaiset päivän visiitit ovat juuri sopivia siihen.

Kaikkein eniten halusin nähdä Ponte vecchion ja Bobolin puutarhan.

Oppaan mukana käytiin kuitenkin katsomassa Duomo eli Chiesa di Santa Maria del Fiore joka on suuri ja varsinkin sen komea kupoli näkyy kauas, sen edessä on kastekirkko ja sen kullattu ovi, jonka lähelle ei päässyt niin paljon siellä oli turisteja vaikka oli jo syyskuu, millainen ruuhka mahtaakaan olla esim. heinä- elokuussa. Palazzo Vecchion edustalla oli paljon patsaita.

Omaa aikaa oli  reilu 3 tuntia ja kävin pikaisesti sisällä Duomossa ja jatkoin matkaa kohti Ponte vecchiota ja Bobolin puutarhaa, joka on Palazzo Pittin takana.

Ajoimme bussilla ensin Michelangelon näköala paikalle josta on komeat näkymät Firenzen kaupunkiin.

Kopion kopio Daavid patsaasta. Aito on Firenzen galleriassa ja kopio  sen alkuperäisellä paikalla Palazzo vecchion ulkopuolella.

Duomon edessä oleva kastekirkko. Harmittaa kun unohdin laajakulma objektiivin hotelliin sitä olisi ehdottomasti tarvittu, niin korkeita ja komeita rakennukset olivat.

Duomo ja sen komea kupoli pilkottaa takana.

Duomosta sisältä

Ihmispaljouden takia en päässyt kunnolla kuvaamaan kupolin komeaa kattomaalausta.

Näin huonon kuvan sain kastekirkon kullatusta ovesta, koska lähelle ei päässyt. Olen rajannut tuosta kuvasta ihmisten päät pois.

 Ponte Vecchio jossa oli ensin teurastamo ja jätteet pudotettiin suoraan Arno jokeen, mutta hajut olivat melkoiset ja teurastajat saivat siirtyä ja kultasepät tilalle. Nykyäänkin siellä on koruliikkeitä ja mm. nahkatuotteita.

 Arno joki

Palazzo Pittin komeita kattomaalauksia. Tuo valtava rakennus oli sisältä aivan uskomatoman hieno, jokaisessa huoneessa hienot kattomaalaukset ja seinät täynnä taidetta,  hienoja patsaita ja huonekaluja.

Minä kun olen puutarhaihminen niin puutarhat kiinnostaa. harmikseni sillä välin kun olin palatsissa, niin oli alkanut sataa vettä no puutarhaan on kuitenkin mentävä kun sisäänpääsykin on maksettu.

Syksy kun oli, niin ei siellä paljon kukkia ollut. Olen lukenut että näissä kaarissa joita oli molemmin puolin tietä kasvaa sinisade. Voin vain kuvitella sitä tuoksua mikä siellä on kun tuo kukkii.

Patsaita oli paljon.

Tämä pitkä tie vie alas suihkulähteelle. Vaikka vettä satoikin niin lämpötila oli kuitenkin noin 25 astetta pikkaisen tuli hiki kun kapusin tuota mäkeä takaisin ylös.

Suihkulähde oli laaja.

Täällä oli sentään joitain kukkia.

Palzzo Pitti puutarhan suunnasta.

Sade loppui tietysti kun olin poistumassa. Kun aurinko tuli esiin niin oli aika komea näkymä Duomolle päin kun se näkyi tummaa taivasta vasten kuvasta sitä ei välttämättä näe.

Kuka voi vastustaa aitoa Italialaista jäätelöä?

En minä ainakaan.

Laitan tähän vielä kuvan jossa näkyy kuinka korkealle Arno joen vesi on noussut sen tulviessa vuonna 1966 vesi nousi 6 metriä. Tuossa ikkunan yläpuolella oleva valkoinen kyltti kertoo mihin asti vesi nousi. Arno joki näytti olevan nyt aika syvällä uomassaan joten paljon on vettä ollut silloin.

Kiitos jos olet jaksanut lukea lopuun asti ja hyvää alkavaa marraskuuta kaikille.

3 vastausta artikkeliin “Firenze

  1. Voi mitä muistoja nuo Firenzen kuvat tuovatkaan mieleen! Siellä me joskus huristeltiin asuntoautollamme…Puutarhoista en vielä silloin ollut niin kiinnostunut, mutta nyt koluaisin jokaisen eteen tulevan puiston! Kiitos kuvaterveisistä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s