Omalta pihalta ja vähän muualtakin

Avoimet puutarhat päivänä kävin tutustumassa Kupittaan siirtolapuutarhaan Turussa puutarhan vuokrasopimus päättyy 2020 ja sitä uhkaa siirto. Olen monet kerrat odotellut bussia puutarhan vieressä ja miettinyt miten hienoja ne palstat mahtaa olla. Puutarhan toisella puolella on vilkkaasti liikennöity tie ja toisella Citymarketin pysäköintialue.

Siellä oli selvästi jo luovuttamisen tuntu ja jotkut olivat jo hylätyn näköisiä, toki niiden omistajat ovat iäkkäitä eikä voimia enää löydy niin paljon kuin ennen. Omenapuu löytyi jokaiselta ja niissä omenia valtavasti, kukkia ei ollut niin paljon kuin odotin, mutta hienoja olivat kuitenkin. Kahvila rakennuksen vieressä oli myös suihku ja wc-tilat. Siirtolapuutarha on perustettu 1953 ja oli silloin varmasti upea paikka. Luin jostain että siirtolapuutarhojen uskottiin alkujaan estävän tuberkuloosia ja juopottelua.

Omalla pihalta vielä pari kuvaa syysleimut ovat aloittaneet ja kellohyasintti kukkii myös onneksi sillä unohdin nuo sipulit kellariin ihan vaan purkin pohjalle mistä löysin ne vähän nahistuneen näköisinä keväällä, mutta niin ne vain kukkivat.

Tämä pieni lintu lensi päin terassin lasiovea oli tuossa kauan silmät kiinni onneksi toipui ja lensi sitten kastanjan oksalle.

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

4 vastausta artikkeliin “Omalta pihalta ja vähän muualtakin

  1. Kiitos käynnistä ja kuvista. Tarkennuksena blogitekstiin: Kupittaan siirtolapuutarha on perustettu jo v. 1934. Alueen mökit valmistuivat 1935 mennessä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s