Jokapuolella kukkia

Nyt todella kukkii joka puolella on kärhöä, liljaa, nauhusta, kesäkukkia, ruusuja ym. Olen saanut mieheni vanhemmilta hoidettavaksi kaksi suurta verenpisaraa, jotka ihme kyllä ovat vielä hengissa joka kevät kyllä jännitän vieläkö ne jaksavat herätä no ainakin nyt ne tuntuvat olevan voimissaan.
Kärhöt ovat myös aloittaneet mantsuriankärhö näyttää siltä kuin sille olisi satanut lunta laitoin sen virelle Multibluen mutta se jää kyllä toiseksi ainakin toistaiseksi siinänon vain muutama kukka.


                                             Ville de lyon on yksi suosikeistaniViinikärhö  ’Jules Correvon’ jaksaa vielä terassin juurella, tarkoitus on että se peittää terassin alla olevan sadevesi säiliön mutta luulen että vieressä oleva alppikärhö tukahduttaa sen.

Omenapuussa kiipeilee kaksi kärhöä vaan molemmat saman värisiä eikä nimetkään tule nyt mieleen ja  toinen niistä kukkii nyt


Tämä kärhö on oikeasti vaalean sininen vaikka kuvassa näyttää haalean liilalta se on ensimmäinen kärhöni jo monta vuotta vanha. Kasvoi ensin pari vuotta ruukussa sitten pari vuotta maassa ja aina jaksoi kukkia valtavasti, mutta sitten luulin sen kuolleen kun mitään ei alkanut näkyä kaivoin sen sitten ylös ja olihan se hengissä. Istutin sen kasvimaalle sillä olen lopettanut porkkanoiden ym. kasvatuksen koska onnistuin aina kasvattamaan vain naatteja, mutta tuo kärhö tykkää olla  siellä ja taisinhan sanoa sille silloin että se on joko tämä paikka tai komposti. Clematis ’Blekitny Aniol’ on hänen nimensä

Liljojakin löytyy kaikissa iloisissa väreissä ja aika paljon on liljakukkoja tänä vuonna.

Laitoin keväällä kosmoskukkia siemenistä tuollaisia vähän erikoisempia mitä ennen ei ole ollut koska tykkään ottaa valokuvia kukista. Tuo pallo kukka on Daalia mutta pääsi samaan kuvakolaasiin erikoisen muotonsan vuoksi.Sitten tämä Lääkärin kukka se avaa kukkansa iltaisin ja tuoksuu mielestäni ihanasti hedelmäkarkeille. Kopioin seuraavan tekstin hyötykasvi yhdistyksen sivuilta.

”Meillä aika harvinainen. Kasvatus yleistynyt maailmallakin vasta 1990-luvulla. Kaunis, herkkä ulkonäkö. Valkoiset, suloisen pienet kukat tuoksuvat iltaisin ihanasti. Siitä englanninkielinen nimi ’Midnight Candy’ ja ’Night Phlox’. Korkeus n. 30–35 cm. Kukkii heinäkuusta pakkasiin. Hyvä mesikasvi. Houkuttelee perhosia, kimalaisia ja mehiläisiä.”

Seuraavan tekstin löysin lääkärilehden nettisivuilta

”(Za­lu­zianskya ca­pensis). Se on pie­nehkö pe­renna tai pen­sas, jo­ka kuk­kii val­koisin, halkai­si­jaltaan noin sen­tin mit­taisin ku­kin. Pie­nestä koos­taan huoli­matta kuk­ka tuok­suu voimak­kaasti. Tuok­sua luonneh­ditaan kara­mel­li­mai­seksi. Ajatus tof­feen ja tuttif­rut­ti-ma­keisen yhdis­tel­mästä an­tanee mieli­kuvaa zaly­zianskyan aro­mista.
Lääkä­rin­kukka on saa­nut ni­mensä tšekki­läisen lää­kärin Adam Zalu­ziansky von Zalu­zianin mu­kaan. Vuo­sina 1558–-1613 elä­neellä von Zalu­zia­nilla oli ajassaan radi­kaa­leja aja­tuksia. Hä­nen mu­kaansa bota­niikka tu­lisi erottaa lääke­tie­teestä omaksi tietee­na­lakseen. Von Za­luzian hahmot­teli myös var­haista ver­siota kas­vien luokit­te­lu­jär­jes­tel­mästä. Von Zalu­zianin teos Met­hodus Her­bariae jul­kaistiin vuon­na 1592.”  
Tuota kukkaa oli helppo kasvattaa siemenistä valmiina taimina sitä ei taida saadakkaan.
Enpä ole koskaan etsinyt mistään kasvista tietoja, mutta ehkä pitäisi harrastaa sitä enemmänkin

Lupasivat helteitä ja trooppisia öitä. Nautitaan niistä tai sitten ei itse en niin helteistä välitä. Hyvää viikonvaihdetta kaikille

9 kommenttia artikkeliin ”Jokapuolella kukkia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s