Viime kesänä

Viime kesähän oli sateinen, mutta olihan niitä kauniitakin päiviä. Monet perennat kasvoivat valtavasti pituutta. Uusia taimia tuli ostettua ja siirtoja tehtyä aika monia.

Uusi kukkapenkki tehtiin pergolan alapuolelle se on tosi aurinkoinen paikka, sinne tuli siirrettyä jo aika monia kasveja enimmäkseen korkeita.

Syksyllä ostettiin kasvihuone, johon on tarkoitus istuttaa ainakin viiniköynnös, joitain yrttejä ja sitten aion hankkia pelargoneja, erilaisia tähti- ja sormipelargoneja ainakin. Yksi vanha mustaherukka pensas uhrattiin kasvihuoneen takia, on toki kasvarissa seinätkin en vain löydä enää sitä kuvaa kun se on valmis. Mutta sehän sopii tonne tontin kulmalle kuin nenä päähän. Tuossa näkyy myös sitä uuden kukkapenkin reunaa.

Festiva Maxima

Olen myös rakastunut pioneihin, vaikka niitä oli täällä jo silloin kun tänne muutettiin yli 30 vuotta sitten, toki olen
niistä aina pitänyt, mutta nyt olen ihan hurahtanut niihin.

Flame

 Näiden kahden nimestä en ole vielä varma. Olen ostanut uusia pikku juurakoita, Shirley Temple valkoinen, Karl Rosenfield punainen, Sarah Bernhardt vaalean pun. ja Bowl of Beaty.

 Saa sitten nähdä selvisivätkö tammikuun kovista pakkasista kun ei ollut edes lunta suojana, toivotaan parasta.

Aion nyt keväällä tilata vielä lisää pioneja Hollannista siellä myyvät tosi komeita juurakoita suht edullisesti, kyllä niille varmasti joku paikka vielä löytyy. Myös ruusupensaita pitää saada lisää, että saadaan nurmikkoalaa vähän pienemmäksi.

Erilaisten perennojen lisäksi kärhöjä on ainakin 10 erilaista toiset voivat paremmin ja jotkut huonommin. Ostettiin messuilta viimevuonna Arabella kärhö joka ihastutti valtavalla kukinnalla ja värillä, mulla oli se terassilla ruukussa se on nyt kellarissa toivotaan että on vielä hengissä. Tuossa kuvassa kukkia ei vielä paljoa ole.

Sitten ovat nämä anopilta saadut suuret verenpisarat, joista tässä kuva vain toisesta, nämä ovat jo monta vuotta vanhoja.

Lopuksi vielä viimekesän venereissulta mukavasti mieltä lämmittävä maisemakuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s